等到了最鍾意的岩盤浴專門店Amigo Spa & Beauty 係尖沙咀開旗艦店啦!
早前我都有同大家介紹過岩盤浴,而我最鍾意的岩盤浴專門店就係Amigo Spa & Beauty

可惜因為佢嘅早前兩間分店都係響九龍同新界住響港島區嘅人呢就比較難可以去得密,然而現在港島區嘅朋友們都有福啦,因為呢佢哋開了旗下第三間亦都係最大間嘅旗艦店響尖沙咀,過去尖沙咀就變得十分之容易啦!

之前都同大家介紹過岩盤浴嘅好處啦!其實呢岩盤浴有美容治療酸痛同埋可以有良好嘅減肥作用架!呢種由日本引入嘅岩盤浴,其實響日本已經流行左好多好多年,係好多日本人養生嘅其中一個秘訣!過程簡單而且舒適。有寒底朋友試過更覺得佢有暖身嘅功效添啊。

至於點解我特別喜歡Amigo呢,主要嘅原因就係佢哋嘅岩盤浴用上最高級的櫻島火山石, 是在日本溫泉地帶的天然礦石, 含多種微量礦物質,而且相比其他美容院佢哋係用上原石,二唔係鄺石粒,效果更加明顯,傳熱亦都更加平均!
將岩盤礦石加熱至攝氏45度左右, 能發出遠紅外線及微量礦物元素和高濃度的負離子,岩盤礦石將熱力慢慢均勻地滲透到身體, 再透過汗水, 將體內的毒素排出來,分呢個岩盤浴可加速新陳代謝, 改善血液循環, 減輕疲勞, 調整體質仲有排毒美顏的功效!

而我今次特登來Amigo Spa & Beauty岩盤浴尖沙咀旗艦店當然就係為咗慶祝佢哋嘅隆重開幕啦,其實我心裏面暗暗誌喜以後我就冇藉口唔再勤力啲來做岩盤浴啦!

開幕儀式更加請來靚靚香港小姐冠軍葉翠翠小姐, 性感女星黃榕及新晉歌手羅啟聰Kis為當日的開幕嘉賓

剪綵完畢之後我哋仲可以參觀一下呢個4000幾呎嘅旗艦店,呢度擁有兩間衡温岩盤浴房間
1間是2人房,另1間4人房。

房間設計同我之前去過嘅沙田邊一樣都係咁整潔舒適而且都是頗大,

除岩盤浴房間外, 仲有多間獨立美容房間, 提供其他唔同嘅美容療程包括按摩面部護理等等,方便一眾美眉,做完岩盤浴之後,可能即刻趁新陳代謝提高讓其他療程更加有效!

現在為咗慶祝旗艦店嘅開幕各位美眉可以以$88親自來試一次岩盤浴感受一下呢一種躺着也瘦身嘅天然礦石美容療程!

旗艦店地址: 尖沙咀堪富利士道12號宏貿發展大廈9樓
電話: 2725 3388
沙田分店: 沙田鶴丁街10﹣18號新城市商業大廈9樓901 & 912室
電話: 2699 1228 / 2699 1229
荔枝角分店: 香港九龍荔枝角寶輪街9號8樓8E-F室(九巴大廈)
電話: 2780 1968 / 2780 1988
* 產品及有關資料由品牌提供!
Contact me: zero_huipo@yahoo.com.hk