雖然我自許好健康咁唔飲咖啡、奶茶,但其實我特愛飲茶類及果汁,再加上無乖乖咁定時洗牙,所以亮白牙齒早早就離我已去了~而家洗牙都無可能變白了,但藍光就可以,所以我早前就到Selflas Beauty嘗試藍光美白牙齒療程。

Selflas Beauty為全港首間自助式美容中心,Book 房自己做,私人美容空間,無人sell。而且價錢公開,單次收費,絕無海鮮價。美容師只會係講解或儀器調整時先出現,如有需要,亦可以加錢添加美容師服務。

填好表格,換埋拖鞋就可以入房進行療程。

首先,帶住自備嘅牙刷牙膏去刷牙,先刷走牙齒表面上嘅細菌。

因為照藍光會令到雙唇較乾,所以要先塗上凡士林。然後帶上固定器及遮光紙,再在旁邊放棉花條。

之後,塗上美國美白牙齒精華,因為精華為純天然成分,所以就算吞咗落肚都唔緊要,亦都唔會令牙齦受損。

最後,帶好眼罩,美容師會幫你調好位置,然後進行藍光燈美白牙齒約30mins。成個過程只會感覺到暖暖嘅光能,並無任何不適感覺。

完成後,刷牙1次就完成晒成個療程了。

療程之前,美容師幫我用牙模測試牙齒嘅美白度為32。療程後牙齒美白度為28,即上升4度。 不過,美容師話每個人嘅上升度都各有不同,牙齒越白,上升度就會越少,而越黃嘅人上升度就越多。成個療程並冇任何不適感,1個人成間房真係好free~牙齒經過藍光照射之後,美白度上升外,亦並無任何酸軟感覺。

不過要注意:療程後建議使用防敏感牙膏,2小時內不建議喝茶類、咖啡、咖哩、吃辛辣食物;吸煙等等…

「Selflas Beauty」 (https://www.facebook.com/SelflasBeauty) 邀請我體驗『藍光美白牙齒』

**如想體驗了解,請到 http://m.me/selflasbeauty 留言或者可以Whatsapp 91599245

#Selflas #自助美容 #私人美容空間 #定額收費 #即時自己預約 #無o人sell嘢 #唔洗買package #儀器安全有效 #又容易操作 #雙人房二人同行