話咁快冐又踏入夏季啦!又要開始做足防曬準備!係啱啱過咗既復活假,去台灣玩,我都係帶住佢!!



Kiehl’s Dermatologist Solutions Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50
醫學全效抗污染防曬啫喱乳霜SPF50 PA+++
HK$325/30ml; HK$545/60ml



有別於一般的防曬,是十分輕盈的質感配方。有著高效的防曬系數,這個夏天令人更加放心。

除了有防曬濾光分子之外,仲特別有抗污染微粒科技。即係不單止防曬,仲可以抗污染物侵害。當中更結合了維他命E及抗氧化成分,令皮膚無負擔感大大提升!



透薄的感覺,就好似無塗過防曬係臉上一般。想要輕便出街,一層再加碎粉便可。



當中的維他命E,可以有助肌膚對抗傷害肌膚的自由基。加強了抗氧化的能力。



無論係臉或身,塗上後都不會有泛白感,這是我另一喜歡的原因!



而且,更不會阻塞毛孔,最值得一讚是,一整天不補,臉也不會泛油。在抗油光方面做得很好呢~~



想,要了解更多?去以下網站或專門店試一試啦!



Kiehl’s Website: www.kiehls.com.hk
Kiehl’s Facebook: www.facebook.com/kiehls
Kiehl’s Instagram: Kiehlshk
Kiehl’s Weibo: KiehlsHK