第34屆香港家庭用品展及第10屆香港國際家用紡織品展今日開幕喇!
自從年頭榮升師奶之後,就更加留意生活家品,呢個家品採購界嘅盛事又係見識新產品的好機會喇!
今次呢兩個展覽一共吸引28個國家及地區、約2,500家環球展商,向環球買家展示最新的家品及家用紡織品系列。而今屆展覽聚焦智能家居、創意科技、綠色產品和初創企業。
展覽中可以見識到最新的HONG KONG SMART DESIGN AWARDS得獎作品,新穎吸引的設計同時為我們的生活帶來方便。
家用紡織品展就打造了一個一站式家紡品採購平台,滿足買家不同需要。大會將展商按七個主題展區分門別類,令採購更為便捷。
「巧織廊」是展會的尊貴展區,匯聚品質卓越、設計新穎的紡織品。知名品牌Ava International、Craftex India、I&S Co., Ltd、J-Tex (HK) Co Ltd.及Kerala Balers Private Limited將再度參展,呈獻一系列時尚新穎的床上用品、窗簾、地氈以及毛巾等;另外,著名香港品牌卡撒天嬌家居用品有限公司今次首次參展,於「嬰兒及寢室紡織品」展區帶來一系列具功能性的高端床上用品。其他展區為「浴室及廚房紡織品」、「地氈及鋪地製品」、「窗戶時尚及配件」、「家居布藝裝飾」以及「設計方案及貿易服務」。

位於3B-C08的 I&S Co., Ltd來自韓國,為大家帶來多款家用Soft Modern Rug!
屋企D地氈一用舊左就好難清潔,但佢地出品的地壁唔單止踩落好舒服,仲好輕身,加上防水,清潔唔再係一個困擾的問題!

加上有好多唔同款式同設計時尚簡約的圖案,放係屋企仲可以作為身內Deco架!

印上紡織圖案,遠睇真係一D都唔似係膠地氈,踩上去柔軟舒適的,感覺好正。

更有不同壓紋圖案,而且拎上手好輕巧,屋企有小朋友就啱哂⋯⋯
宜家好多屋企都係鋪地磚,加左呢D軟身地壁就為小朋友提供更安全的活動環境。
而且仲可以鋪係地下做運動,真係好方便。

佢地推出的muti-mat,可以方便進行戶外活動,拎去沙灘或者野餐用都得。
做運動當然唔少得yoga mat,材質都採用無毒無害的原料,用得更加安心!
來到3B-D22的著名香港家紡品牌卡撒天嬌Casablanca~
其實我都經常留意這個品牌的床上用品!
早前係新聞發佈會都介紹過他們一款有驅蚊功能羽絲被,採用英國專利技術,可驅趕被子30厘米範圍内的蚊蟲,產品獲歐洲多國檢測認證。除了有驅蟲作用,產品已通過多種認証,對兒童及成人都可靠安全。質料除左輕身,仲可以定期清洗~ 清洗20次後,驅蚊羽絲被依然達到74.5%的A級防蚊評級。

卡撒天嬌羽絲被真係好滑好好摸~~
今次更展出左未正式發售的新款新圖案,下面的新款相信吸引到不少粉紅系愛好者丫!

場內更有好多來自唔同國家的紡織、布藝產品,用黎佈置屋企就啱哂喇,而且仲好functional添架!

第10屆香港國際家用紡織品展帶來了琳瑯滿目家紡展產品,好多最新設計都集中於此~簡直係買手、採購員或者室內設計師的尋寶地呢!

香港家庭用品展及香港國際家用紡織品展只係去到下星期二咋!
大家千祈唔好錯過丫~
入場登記/了解更多:

香港家庭用品展
香港國際家用紡織品展
展期:2019年4月20至23日(星期六至二)
地點:香港灣仔港灣道1號香港會議展覽中心
時間:
2019年4月20 – 22日            上午9時30分 – 下午6時30分 
2019年4月23日                    上午9時30分 – 下午5時
想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮進行中~~


歡迎聯絡合作事宜:

dahlia_purple@hotmail.com
chiupurple@gmail.com

SHE.COM客席專欄
http://www.she.com/author/purplechiu/
YOUTUBE
是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。