最近係市場上見到一d子宮護理的療程聲稱可以改善月經週期不適的問題,因為我自己一向都有嚴重的經痛問題,有時嚴重的情況下會返唔到工, 曾經試過唔同方法, 但係都解決唔到,上網睇到you beauty的「宮寒女養生療程」,好似幾好就想試下。
550
Join 咗個療程, 忍唔住向you beauty顧問投訴自己經痛的問題, 然後美容顧問詳細解釋 這個養生療程,即係透過獨特的按摩手法來舒經通脈,改變因為本身經脈阻塞而引起的氣血不足,所誘發的月經疼痛的問題。簡單一點講,就係通過按摩來從內到外調節我們的身體,從而達到緩解經痛的目的。除咗按摩之外,其實這個療程還用上養生罐,我都係第一次接觸養生罐,美容師話養生罐的作用可以加速血液循環,同時恢復子宮溫暖。

我已經做咗呢個宮寒養生療程已經五、六,到依架月經來的時候,經痛的問題已經無之前咁嚴重,而且我都好也聽話, 改咗自己在飲食上面的壞習慣,唔再一日一杯涷檸茶, 天氣涷的時候,手腳冰冷的情況亦改善咗,如果有經痛問題, 可以考慮試下!