香港既天氣真係令到人好苦惱!又潮濕又焗又熱。
成日開冷氣,飲凍野個人又會變得太濕唔健康。
所以我都會留意下有咩快捷方便既方法保健一下。

留意到ABOUTHAI 阿布泰國生活百貨 有賣泰國既
Gold Princess 皇家足貼 & 皇家暖宮貼 當然要試下啦

因為皇家足貼可以幫助排毒美容,改善失眠,舒筋活血,改善浮腫,改善手腳冰冷。
重點用法超簡單唔麻煩! 只需要訓覺前貼,訓醒就可以拿下。

Gold Princess Footpatch 皇家足貼
共有3款,功效各有不

  • 金色—竹酢袪濕排毒足貼

  • 紫色—薰衣草竹酢安睡舒壓足貼

  • 米色—生薑竹酢驅寒活血足貼

【主要成分】
由天然竹酢精華,天然礦物微粉,桔梗,薰衣草,魚腥草,植物纖維,糊精,艾草精華,抗壞血酸(維他命C),桔精油,枇杷葉,中藥提取物等。

【使用方法】

  1. 先把膠貼布上較大一面的底紙撕開
  2. 保健貼粉包有圖案一面向下貼在膠貼布中間
  3. 再把膠貼布剩餘底紙撕掉,然後貼於身體適當的部位。

第2天撕開就可以,不會令腳底變色或者黏黏,或留下中藥味。
用左1星期 會慢慢發現變化 足貼用完後顏色變淡不再是深啡黑色。
我相信堅持每天使用,可以將體內的濕氣慢慢排出。
濕氣排走個人變得輕鬆,睡眠質量提高。


另外原來還有另一款針對女性生理期間的
Gold Princess Royal Warm Patch 皇家暖宮貼


幸運地我沒有經痛(Touch Wood!) 但肚仔係生理期間有時都會感到疲倦或酸軟。
用法同樣簡單,只需要撕開4邊膠層貼係肚或腰背,暖暖的。的確有助舒緩不適。
因為除了可以增強血液循環,消除疲勞,緩解痛症。
更可去除水腫同腸胃不適都可以照顧到,所以連沒有經痛的各位都可以用喔。

足貼在萬寧,SASA,卓悅,Colourmix,AboutThai及華潤堂均有發售
暖宮貼就SASA,卓悅及AboutThai 先有!正貨包裝上有行貨貼紙,記得留意啦!

▲About ABOUTHAI 阿布泰國生活百貨

    ▲Contact me

    FACEBOOK https://www.facebook.com/yanezgarden
    IG https://www.instagram.com/yanez_yw/
    @ IG https://www.instagram.com/takeeateasy_hk/

    ▲免責聲明
    是次產品/產品資料由 品牌 提供, 本文章所發表的全部內容均屬個人意見及感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊, 請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。