入秋皮膚乾到一個點,洗面後塗慢少少護膚品都即出乾紋,仲要即時有繃緊感覺,中女仲要成日夜訓,加埋入秋想唔乾都難

BIODERMA MATRICIUM 再生水 (1ml x 30, HK$720)

Matricium® 再生水為醫學用途之皮膚組織再生液。有別於一般精華,臻達醫學級之Matricium®,醫學證實能有效幫助肌膚細胞修復,達致抗衰老﹔促進表皮以至受傷皮膚組織的代謝、幫助自然再生,故名「再生水」。

-8星期回復20歲細胞活力


-膠原激生,撫平皺紋
-水潤增生,加倍鎖緊水分
-細胞新生,修復受損組織
-100%肌膚相容活性營養,速透肌底
-促進受損組織代謝、表皮再生
-構健膠原再生存活環境
-提升免疫力,不易敏感泛紅


1盒30小支,由於每支需要開封後12小時內用完,我計過,以我作息時間,我每晚臨訓前沖涼洗面後開,用半支,然後第二朝用半支,時間就可夾到在12小時內用完。




本以為細細支,我這個大面人應該唔夠塗,原來又夠喎,液體質地塗後滲透快,轉天氣加上成日唔夠訓,面上總有幾處泛紅小敏感,持續使用「再生水」兩星期,明顯泛紅敏感位置都退減了,加上入秋,持續每日使用,中女皮膚都還可見得人,希望繼續使用可令皮膚變得更年輕啦。

BIODERMA 激活水循環精華(40ml, HK$335)



– 獨有天然保濕因子,即時強效保濕


– 增加及強化天然「水瑩管道」,內外持續水循環,引導皮膚自我補水
– 專利D.A.F 增強皮膚抵禦力,免受外來刺激
– 質感清爽保濕,持久水凝透亮
天氣太乾喇,真係要不停補水,激活水循環精華無味質地清爽,塗多左都唔覺(≧∇≦),塗後會把洗面後帶來的繃緊感擊退,皮膚變得水潤有飽滿感,睇落都無咁攰,自仔仔返學後,每日0700-0200,皮膚想唔呈現疲態都難,所以更加唔可以懶護膚,唔係真係會老得更快( ̄∇ ̄)



每次潔面後,完成爽膚後使用Matricium再生水,然後再配合激活水循環精華使用,保濕雙管齊下,皮膚就會變得水嫩飽滿,入秋補水無難度。

 **資料及產品由theZtyle.com/品牌提供
每人喜好不同,以上只屬本人之個人感受;如對產品感興趣,可到以下網址瀏覽: