年輕時,媽咪的指甲係好健康好靚的,不過佢係一個乜都自己做既人,屋企事無大小都自己處理,以前佢會為左令屋企久不久有新意而將全屋傢俬搬位,就是有一次被大衣櫃責傷了拇指後,其指甲就一直灰灰色,未有重回健康顏色了,上網發現可能當時處理不當,受了細菌感染令其變了灰甲。

 

 

羅霉樂修護潤甲液

2星期改善因長期塗甲油、做水晶甲或忽略護理而引致的指甲缺水、變色、受損、乾燥脆弱等問題,讓您重拾健康亮澤的美甲。

1. 滲透指/趾甲,提供最佳的保濕*

2. 恢復受損指/趾甲的天然含水量*

3. 促進健康指/趾甲再生*

 

我和弟弟幫媽咪將透明gel用棉花棒塗於指甲上,因時間關係,所以每日只塗了一次(官方說要每天塗兩次的),三幾分鐘乾透後就可自己活動。

 


使用兩星期後,雖然「羅霉樂修護潤甲液」並非治療灰甲之藥物,但明顯指甲顏色真的有所變化,而且之前指甲邊的黑點亦消失了,媽咪好開心,佢話一定會乖乖繼續用,希望指甲可以靚返(女人嘛,始終都貪靚呢^_^)

**產品和資料由品牌提供
每人膚質不同..效果與感受有異不奇..
如對產品感興趣..可到以下網址作進一步瞭解 :
http://www.loceryl.com.hk/tc/locycare.html