我同其他媽媽一樣,生完BB後都面對唔同程度嘅尿滲問題,自然分娩嘅媽媽尤其嚴重。

但並唔係代表開刀媽媽就無尿滲問題,因為我哋陀BB嘅時候,胎盤日漸增加嘅重量令到我地嘅盆腔肌肉鬆馳咗,除咗尿滲,嚴重仲會失禁同子宮下垂!

 

日常最明顯就係每日都會遇到嘅,忍尿!返工有時真係唔係想去就即時去到廁所,諗住等陣先點知一急就突然好急,忍就仲忍到,但係就真係好難頂!

但係盆腔肌肉點解令佢firm返呢?唔通去做gym咩~

 

針對呢個問題,上星期我就去咗DR REBORN體驗英國醫療級儀器品牌BTL EMSELLA嘅幸福椅帶俾大家一個幸福機會!

 

幸福椅利用專利HIFEM™高能量聚焦磁場技術深入10cm直達盆腔肌肉,喺無痛狀態下持續有效收縮,28分鐘療程就等於做咗超過1萬次盆腔肌肉收緊訓練,keep住做4-6次可以令盆腔肌肉回復厚實同有返彈性。

 

以前做女性私密部位嘅儀器,都需要直接同身體有接觸,所以好多女士礙於尷尬都唔會做。但而家嘅幸福椅就唔同啦,佢嘅外型就係一張椅,只要坐係上面,當儀器啓動之後,專利HIFEM™高能量聚焦磁場就會一下一下咁深入盆腔肌肉作收緊訓練,身體亦唔會有任何痺痛感覺。


呢部機仲得到美國FDA、歐盟CE、巴西ANVISA以及加拿大HEALTH CANADA LICENSE嘅專業認證。


DR REBORN BTL EMSELLA 幸福椅療程功效:
強化盆底肌肉組織
拉緊提升膀胱/直腸/陰道
抒緩尿滲/失禁問題
膠原增生陰道緊緻



相對類同功效儀器,為什麼選擇幸福椅?
✔不用脫衣
✔非入侵性
✔無恢復期
✔國際認證
✔28分鐘

BTL EMSELLA幸福椅唔止帶俾女士幸福,連男士都啱用㗎!




28分鐘療程入面,我就輕輕鬆鬆坐喺
幸福椅上面,而且玩住電話都唔會有影響,大家可以一路煲劇一路搵幸福啦!~XD

 

是次小分享完畢有興趣可按 麵語錄食玩遊記 by Aminn 或 C家重地 Be a Asterholic 他分享 :)


Aminn | Beauty.Food.Fun.Parenting.Trendy| 
 
麵語錄食玩遊記 by Aminn (Lifestyle)
 

C家重地 (Parenting)
www.facebook.com/sy.lam.family 

 
任何合作請接洽:aminn613@gmail.com