早喺夏天初我已經雄心壯志咁決定要做多啲運動減肥,但宜家就黎到夏天尾聲,進度都不似預期!特別喺手臂嘅bye bye 肉,點做運動都趕唔走,搞到次次著背心影相都要好努力咁就角度先唔會影到粗手臂,真係諗起都覺得煩。為咗捉緊夏天嘅尾巴,除左做運動,我就去咗 elyze試做CoolSculpting冷凍溶脂療程,重點趕走手臂嘅bye bye 肉,等我可以無憂無慮咁著背心影靚相!!

第一次上黎尖沙咀嘅 elyze分店真係覺得呢到好大,空間感十足,整排落地玻璃嘅設計令自然光可以照射入黎,感覺好舒服。 而且Consultant 仲好細心咁問我食咗野未,之後為我遞上花茶同餅,真係好窩心。

喺試做之前,治療師先為我登記個人資料同埋身體狀況,確保我係適合做 CoolSculpting冷凍溶脂療程,之後佢再詳細講解CoolSculpting冷凍溶脂療程其實係利用真空吸吮技術,凝結療程部位嘅脂肪細胞,令脂肪細胞自然凋亡,再經新陳代謝自然排出體外,一次療程有效消除22%脂肪細胞,效果大約2-3個月內呈現,過程完全無須開刀或麻醉,我聽完佢講解都覺得好放心。 另外喺進行療程之前,治療師再為我進行詳盡嘅 inbody 身體分析,幫我測量身體嘅水份、脂肪、肌肉、骨骼嘅分佈同比例,佢都有同我講番其實我嘅體重喺岩岩好,但因為局部部位嘅脂肪比肌肉多,所以先有Bye bye 肉嘅問題!

療程正式開始嘅時候,治療師先為我畫好進行療程嘅位置。之後,治療師就會為我敷凍膜同埋正式做CoolSculpting。 過程需時大約20 分鐘,全程手臂位都俾機頭吸吮住,雖然唔會痛但都幾攰,好彩治療師都有幫我墊高個位等我嘅手放得舒服啲。

20分鐘後,治療師會幫我按摩,個下就真係有少少酸痛嘅,不過呢個步驟可以提升效果而且酸痛感同紅都係維持咗好短時間就散咗!同埋唔知係咪心理作用,即時都覺得手臂扁咗少少,哈!

因為一次做兩邊手臂都要幾長時間,同埋兩邊手臂同時酸痛都會辛苦,所以今次呢我就淨係做咗右邊手臂,但整個體驗都感覺好好,我都好期待佢出黎嘅效果同埋下次療程。

即刻登記: http://bit.ly/EKOLF1017D

送你免費1次RF深層撃脂療程 + BIODERMA卸妝潔膚水250ml 1支。

elyze Facebook:  https://www.facebook.com/elyze.HongKong/