中秋節一直係我最鍾意嘅節日,相比起西方節日更加來得傳統,係一家大小團圓嘅好機會。

月餅和燈籠是必需的,以往小朋友們都只會爭住食冰皮月餅,但今年佢哋多咗個新寵,原因是我童年偶像’超人’

月餅份量不算太大,蛋黃很香口,很快就把整盒清光。

每當有怪獸侵襲地球,超人迪加都會奮力作戰,把怪獸打得落花流水,是我們的童年回憶。 今年中秋推出奧特曼英雄系列月餅,會以超人廸加、怪獸巴魯坦星人、超人之母三個家傳戶曉的經典角色作命名及設計,咸蛋超人Fans肯定會超鍾意! 以超人迪加作主題的迷你蛋黃白蓮蓉月餅,外盒採用了超人廸加身上能量燈作為設計焦點,令人想起鹹蛋超人「發射光波」的招牌動作,就連蠟筆小新也超愛模仿呢;而當中的四個迷你月餅更用上超人廸加的外貌,拎上手可能唔捨得食呀! 身為全球大熱的經典超人人物,奧特曼系列食品亦堅決保衛人類食品安全,所以月餅是香港製造,工廠備有多項認証,品質絕對安全可靠。

銷售點:AEON部份分店、千色店全線分店 零售價:$168/盒