夏天勁熱塊面出汗又出油,再加上防晒同化妝品,有時落妝未必落得太乾淨,塊面就好容易出粒粒。喺呢個時候就要用上Kiehl’s最新推出的rare earth mask亞瑪遜白泥毛孔深層清潔面膜,佢有效淨肌、收細毛孔、抗油光,幫塊面全面排毒的面膜,我用過真係覺得超好用呢。

Kiehl’s rare earth mask亞瑪遜白泥毛孔深層清潔面膜用上以下3種成份:

  • 亞瑪遜白泥

    可清除堵塞毛孔且令毛孔擴大的細菌、毒素,淨化肌膚兼具排毒功效。

    蘆薈

    具軟化、紓緩和鎮靜肌膚的功效。

    燕麥粉

    平衡油脂,長效控油。

  • 主要成份蘊含亞瑪遜白泥,能溫和地清除多餘油脂、污垢及軟化角質,添加燕麥粉及蘆薈,燕麥粉及蘆薈成份能長效控油同時紓緩肌膚。一星期2次簡單敷上10分鐘,吸走阻塞毛孔的粉刺、黑頭等污染物,有效減少油脂分泌高達46.7%添。

 面膜可以視乎每個人不同的膚質或需要,可以全面或局部使用清潔面膜都可以。

 於微濕、潔膚的肌膚上敷上薄薄一層面膜,避開眼部位置,然後等待面膜變乾(約十分鐘)

面膜變乾後,以溫水沾濕的毛巾徹底清洗,再輕輕印乾。

 建議每週使用一至兩次,當我用多幾次後,小朋友見到我呢個白面樣都無咩反應了 ^^

 每次簡單用上10分鐘,見到面上皮膚真係比之前乾淨好多,連鼻上的黑頭都明顯減少好多。

做完深層清潔面膜一般都會比較乾,呢個時候我會用埋Kiehl’s最出名的金盞花水同埋面霜。

 金盞花水可以舒緩皮膚乾燥或敏感的問題,如果遇上好乾的時間,我仲會將金盞花水整濕整塊化妝棉,再夫係一D特別乾的位置。

金盞花植物精華爽膚水係一種不含酒精成份、具收斂效果的爽膚水,成份完全萃取自金盞花卉及其他天然植物精華,可清潔、均衡、活化、調理肌膚,並且有助於暗瘡疤痕之癒合,及改善輕微的肌膚敏感現象。

金盞花是從常見萬壽菊花中萃取的油分。金盞花性質溫和,適用於各種油性膚質,包括敏感肌膚。對於脆弱敏感膚質具舒緩功效。見到做完rare earth mask亞瑪遜白泥毛孔深層清潔面膜,再用埋金盞花水,皮膚比之前乾淨好多而且唔會做成敏感及太乾的情況,呢個組合長時間使用,皮膚夠乾淨咁之後搽咩護膚品都特別吸收啦 ^^

亞瑪遜白泥毛孔深層清潔面膜 / 125ml

HK$275.00

www.kiehls.com.hk

@Kiehlshk

#RareEarth

#敷吸面膜

#Better10

#KiehlsHK

www.facebook.com/1437ritaandhim

感謝Kiehl’s提供產品體驗,歡迎大家給予意見,如有任何邀稿、出席親子活動或產品試用,請電郵聯絡: ppqq1437@yahoo.com.hk,我的其他15個BLOG分享包括: InstagramBlogspotBeautyExchangeOh爸媽、24partent專家博客Weshareshe.comtheZtyleELLE.comstyle-tips U BlogEsdlife靚太clubQOOZAMybb.com,  ClassesWePlay星級bloggerMamibuy駐站部落客uBaby Magazine駐站BloggerOpenRice(級別4)