下星期就喺情人節,諗左去邊間餐廳慶祝未?Afternoon tea 永遠喺女生的最愛。Michelle 剛試過這間與別不同的 afternoon tea, 味道相當不錯,環境寧靜舒適,配上時尚裝修設計,絶對是愛侶享受甜蜜的時光。

IMG_0335IMG_0338
呢個下午茶喺 Crabtree & Evelyn 聨乘唯港薈 Hotel Icon 大堂餐廳 GREEN 推出

「Fragrance Addition」下午茶,當中最特別喺以不同的玫瑰芳香創造出令女仕們迷倒的甜蜜下午茶體驗。

eIMG_4814-2IMG_0345IMG_0329
唯港薈糕餅行政總廚何維城特別設計了多款茶點,包括玫瑰香檳法式小甜餅、紅桑子撻、朱古力曲奇、朱古力愛心小蛋糕及朱古力白蘭地車厘子,當然不少得新鮮焗製的牛油鬆餅。

1
鹹點如香脆蝦卷、法國肝醬批、鮮茄意大利飯脆球、松露菌蛋撻、煙三文魚薄餅、蟹肉脆多士及香草海鮮酥,真係令人食指大動。

美食包括 :
香草海鮮酥
香脆蝦卷
蟹肉脆多士
煙三文魚薄餅
松露菌蛋撻
法國肝醬批
鮮茄意大利飯脆球

法式泡芙
法式小甜餅
朱古力曲奇
紅桑子撻
朱古力愛心小蛋糕
朱古力白蘭地車厘子

另配
英式鬆餅配奶油忌廉及果醬

每位可選即磨咖啡或茶

供應期限 :2017 年2月1日至3 月31日

每位$218 per person / 兩位$398 for 2 persons (Monday to Thursday星期一至星期四)
每位$238 per person / 兩位$458 for 2 persons (Friday to Sunday & Public Holiday 星期五至星期日及公眾假期)

Available daily between 15:00-17:30 下午三時至五時半供應

IMG_0352
所有惠顧「Fragrance Addition」下午茶的食客均可獲得玫瑰手部修護霜乙枝 (10g) 連港幣50禮券,並有機會獲得由Crabtree & Evelyn送出的英式美饌禮盒(名額十位)。

地址: 香港九龍尖沙咀東部科學館道17號唯港薈
訂座電話 : 3400 1300

Crabtree & Evelyn香港官方網站: http://www.crabtree-evelyn.com.hk

 

Michelle Ho

www.michelle-beauty.com

Michelle Ho Make Up