螢幕快照 2016-01-25 下午01.39.04

自從某一天我媽咪識玩Whatsapp後,就時不時Send D資訊比我,好多時都係關於養生既專欄,可能因為我一個人住,所以佢特別緊張我。

記得一次佢比我既一篇專欄係寫桑葉茶 ,飲了除左可以平衡膽固醇仲可以減少出汗過多問題,而我朋友飲左一段時間,又真係瘦左好多喎,而0個篇專欄就係嚴浩導演寫既。

螢幕快照 2016-01-25 下午01.39.43

之後我就上網搵下邊可以買到桑葉茶,就搵到佐敦食療主義有,去到覺得好特別,好多唔同既健康產品賣,而當時我就買左幾包桑葉茶。

上個月我出席一個Event係關於食療既Event, 一去到覺得地方好熟,上到去原來就是之前去過的食療主義,而呢間店就是嚴浩導演開的 。

IMG_0621

去到我即刻搵嚴導演影返張相先,之後Whatsapp比我媽咪睇,佢好羨慕我哈哈!

IMG_0623

IMG_0624

之後就參觀一下,另外都試左好多唔同既產品

IMG_0616

上面呢支大蒜液 ,可以幫體內大掃除

資料:

Brautigam’s 瑞典有機⼤大蒜液保證⼤大蒜素

(allicin) 及其衍⽣生養分更易存活並被⾝身體吸收。

 

IMG_0618

蠶絲液可以當作爽膚水用,如果配合蠶絲潔⾯面⼿手指套用,仲有可幫助去除面上過厚既角質層。

資料:

蠶蛋⽩白胺基酸與我們⾝身體胺基
酸接近,所以容易吸收並對⽪皮膚⾮非常有益,能減低紫

外線對⽪皮膚的損害, 令⽪皮膚幼滑減少皺紋。

 

IMG_0617

 

沐浴粉

可以用0黎浸浴幫助血液循環同排毒 ,多浸浴皮膚真係會變好ga!

資料:

Rayosole 鹼性礦物沐浴粉是德國專利獨特配⽅方,溶

⼊入⽔水後將⽔水的pH變成強鹼性,能以反滲透⽅方法將⽪皮膚下的

酸性毒素帶出,減少毒素積聚在脂肪層導致形成⼤大腿或⼿手 臂上的橘⽪皮組織。成份包括含鈉化合物、德國岩鹽、三硅 酸鎂及綠⾊色⽕火⼭山礦物粘⼟土,幫助⾝身體透過⽪皮膚排毒。附上 pH 條⼦子量度⽔水的酸鹼性,以達到 pH 9 度為最佳。 泡浴時間

越⻑⾧長,排毒效果越佳,應每⼗十分鐘擦⾝身增加淋巴及⾎血液循環。
由於鹼性泡浴能令⽪皮膚⾃自然油潤,泡浴後無需使⽤用潤膚露以
免影響此過程。

IMG_0622

當日我仲做0左個Test, 原來我對豬、牛奶都會引致過敏。

今日多謝食療主義邀請,之前問過我桑葉茶既同學,可以查詢請致電或whatsapp Lulu 90329260,或email info@WeHerbHK.com 
Website: WeHerbHK.com / ⻝⾷食療主義.com